Последният ден от работната седмица ще бъде пореден с по-хладно от обичайното за сезона време с максимални температури между 20 и 25. Днес ще има променлива облачност, а на отделни места – и превалявания.

Ще бъде и ветровито, особено в Северна България и по Черноморието, където ще духа силен западен вятър.

Температурата на морската вода ще е около 22 градуса.

Утре вятърът ще отслабне, но отново ще има райони с превалявания и гръмотевици макар и предимно слаби. Максималните температури ще са от 20 до 25 градуса.

В неделя, температурите ще се повишат с градус-два, но ще останат по-ниски от обичайните за края на месец юни, в по-голямата част от страната от 22 до 27 градуса.

По Черноморието в събота ще бъде предимно слънчево с максимални температури - от 23 до 25 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода, която е от 21 до 23 градуса.

Слабо затопляне в неделя и по Черноморието. Максималните температури ще са от 24 до 26 градуса и вероятност за превалявания главно по северното крайбрежие.

Снимка: bTV

И в планините ще е по-студено от обичайното, с условия за превалявания, придружени на места от гръмотевици и в събота, и в неделя, когато температурите ще се повишат с градус -два и по най-високите части ще бъдат около 5 градуса.

Без съществена промяна ще се задържи времето и в първите два дни от новата седмица. След това предстои рязко и съществено затопляне.

Такива са очакванията за времето в близките дни. Успешен петък и хубави почивни дни!