България упорито се задържа в зоната на необичайно топло време. На места, главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд. Над североизточните райони слънцето днес ще бъде най-щедро. Отново ще духа предимно слаб, в Източна България и планинските райони – до умерен вятър от юг-югозапад.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 17° и 22°, а в северозападните райони и по-високите полета на Западна България ще бъдат по-ниски - между 13° и 18°.

И над планините ще е предимно облачно, ще има места с валежи от дъжд, над 2000 м – ще вали сняг.

През Балканския полуостров ще премине студен атмосферен фронт и в северозападните райони температурите ще се понижат. В източната част от полуостров ще се задържат по-високи от обичайните.

В западната половина на Балканския полуостров днес ще има и места със значителни валежи. България ще остане на изток от силните дъждове.

Новата седмица у нас ще започне със щедро слънце и отново с температури по-високи от обичайните за това време на годината. И през следващите дни ще бъде ветровито.
Преобладаващите температури в понеделник ще са: максимални – между 16° и 21°, минимални – между 6° и 11°. Във вторник облачността ще бъде разкъсана, в повечето райони - значителна, предимно висока и средна. Вятърът ще е от югоизток, в повечето райони – умерен.

Към сряда-четвъртък на места в Западна и Южна България ще има превалявания от дъжд, в североизточните райони ще е почти без валежи, ще има и разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се усили, отначало ще е югоизточен, после – от юг-югозапад. Ще се повишат минималните температури. В петък вятърът отново ще бъде южен, но ще отслабне. Ще е почти без валежи, облачността ще се разкъса и ще намалее.