Предложението за частично разплащане към строителните фирми ще бъде внесено повторно за гласуване в Народното събрание, съобщи в профила си във „Фейсбук“ премиерът Кирил Петков.

Той написа това, след като на среднощно заседание парламентът не прие нито едно от предложенията за разплаща с фирмите, които поддържат пътищата.

„Днес обещах на строителните фирми, че 655 милиона лв. ще бъдат разплатени веднага, и останалите 50% - след проверка и одобрение на парламента. Това решение гарантираше, от една страна, 655 милиона лв. веднага за строителите, а от друга - работещ механизъм за прозрачно изразходване на средствата пред очите на цялото общество. Продължаваме Промяната, БСП и ДБ направиха точно това, което днес обещах на строителните фирми. Партиите, които гласуваха против, се виждат долу на таблото! Ще внесем предложението повторно още в утрешния ден. Няма да губим нито ден“, обеща Петков.

Председателят на камара „Пътища“ Стефан Чайков каза пред bTV, че работниците от строителните фирми отново ще излязат на протест следващата седмица, ако няма решение за парите днес.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!