Премиерът Бойко Борисов се е извинил с телефонен разговор на Васил Коцев, който беше разпитван от ГДБОП по повод негова публикация в социалните мрежи. За случая ви разказахме в bTV Новините.

„Обади ми се около 8:20. Каза ми, че е научил за случая от новините ви и се извинява”, разказа Коцев пред bTV.

От разговора между двамата става ясно, че премиерът е разпоредил проверка, която да установи защо ГДБОП са действали по този начин.

„Той ми каза, че това не е начинът, по който трябва да се притискат гражданите на страната и поднесе своите извинения”, допълва още Коцев.

Борисов го уверил, че ако мъжът има някакъв проблем, може да му пише есемес, а премиерът ще го потърси обратно, за да говорят.

Премиерът, който инспектира ремонта на пътя Пловдив – Асеновград, потвърди пред bTV, че се е извинил. По думите му той е провел с Васил Коцев много сърдечен разговор.

„Исках първо да чуя кой иска да ми отреже главата. И се оказа, че нито той ме мрази, нито аз него, нито знам за тази работа. Беше много сърдечен разговор”, каза Борисов.

„Това е демокрацията, всеки може да си пише, каквото си иска. Кофти е, защото някой път и деца, и внуци четат, гледат”, отбеляза той.

„Карах се и на полицаите. Някой път се престарават, не знам на кого искат да угодят и става не мечешка услуга… става да те е срам”, посочи Борисов.

„Да го карат да пише декларация…Смяхме се на телефона”, каза премиерът. „Аз няма да си дам така лесно главата”, подчерта шеговито той.