Още днес да започне асфалтирането на разрушените от пороя улици в Дупница и в Мизия. Това разпореди премиерът Бойко Борисов на министрите на регионалното развитие и на вътрешните работи.

След това разпореждане министърът на регионалното развитие Николай Нанков уточни, че още от сутринта работят над 20 леки и тежки машини, които разчистват калта и тинята в горната част на Мизия.

„Преди да започнем, Нанков, да отидете да видите с Радев по Мизия, по Дупница тези улици, които ги дават разрушените, да възложите на кметовете днес още да започнат да асфалтират. Улиците, където живеят хората в тези градове и села, където мина наводнението и ги отнесе, и ги показват по телевизията, веднага кметовете да възложат да ги оправят, и от Фонда за подпомагане след това ще им оправите парите, но не първо да кандидатстват, да мине един месец, докато минат комисии, второ, трето. Веднага да възложат да ги приведат в ред”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обясни, че екипи от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” вече са на засегнатите места, където правят огледи, за да може се получи възможно най-обективна оценка и да започне възстановяването на най-засегнатите къщи и райони.