На 28-ия ден от протести премиерът и ледр на ГЕРБ Бойко Борисов предложи вариант за сваляне на политическото напрежение. Това стана в „София тех парк“, където бяха събрани хиляди активисти на управляващата партия.

Пред партийния актив той заяви, че може да си тръгне, но правителството да продължи работа. Уточни, че това е въпрос на обсъждане с коалиционните партньори и напомни, че по коалиционно споразумение правителството трябва да изкара мандата си.

Министър-председателят заяви също, че не вярва на служебен кабинет, създаден от Румен Радев, което ще блокира и работата на парламента в трудните зимни месеци.

Борисов беше категоричен, че за съвместна работа с ДПС и дума не може да става.

„ГЕРБ не са издигали кандидат за главен прокурор, но подписа под решението за Иван Гешев е на Румен Радев“, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Той напомни, че страната в влязла в чакалнята на еврозоната и по думите му това е ядосало олигарсите. Премиерът не подмина и мерките, които се очаква да се вземат за преодоляване на икономическата криза, но само ако има работещ парламент.  

Думите на Борисов бяха прекъсвани от протестиращи, успели да влязат на партийния форум.

В периферията на конференцията млади мъже налетяха на журналист от „Свободна Европа“. А по-късно същите биха и хора от антиправителствения протест, успели да се доближат до партийната сбирка.