От БСП попитаха премиера Бойко Борисов защо Лиляна Павлова продължава да е министър.

 Нужно ли ни е още това министерство, след като председателството мина, попитаха от трибуната социалистите. И допълниха, че сегашният председател - Австрия, дори няма такова ведомство.

„Какво прави в момента това звено, какви са функционалните характеристики и защо се налага Лиляна Павлова да изпълнява функциите на министър”, попитаха още от левицата.

Премиерът обясни, че министерството е необходимо, докато страната ни е в „тройката” от предишен и следващ председател на съюза.

След приключване на процедурите и ангажиментите, ще бъдат предприети действия за закриване на министерството и ликвидационно производство, обясни премиерът Бойко Борисов.

От БСП контрираха, че удълженият живот на звеното ни струвал много пари в заплати на чиновници.

„Не знам колко са, чух че са 60 -80, но това са заплати, примерно 200 000 месечно. А казваме че нямаме пари за хората с увреждания”, заяви Антон Кутев от БСП.

„150 милиона съм им обещал, финансовия министър го е подписал”, отговори Борисов и допълни, че срокът за решаване на казуса с парите за децата с увреждания е до 17 октомври. До тогава оставал без коментар.