Премиер и президент в нова порция взаимни обвинения по скандала със записите и снимките със шкафчето от спалнята на министър-председателя.

На инспекция на автомагистрала „Хемус“ премиерът обяви, че вижда зад скандала със снимките заговор от обкръжението на президента Радев:

"Най-близкото му обкръжение ме сготвиха, по един, много, много елементарен начин, с една прекрасна госпожа, която дойде в мое отсъствие и нащрака всички тези работи. В същото време, като започнем за записи - някой записвал незаконно, а неговите записи с есемес и прикриването на проверка са със законни специални разузнавателни средства, като говорим за едните записи -да говорим и за другите", коментира премиерът Бойко Борисов.

Попитан за записите на началника на ВВС ген. Стойков, на които се чува и неговият глас и за обвиненията, че негови хора стоят зад компроматите от премиерската спалня - президентът реагира така:

"Премиерът се дължи като участник в първите пилотируеми космически полети. Време е първо премиерът да се яви на работното си място - там да прави изявления. Какви скечове играе, какво казва - няма никакво значение. Ние може да строим бъдеще справедливо и модерно само с истината. Два месеца имаше да каже за шкафчетата, как реагира за гръцкия остров - защо не реагира и сега така", заяви президентът Румен Радев.

Борисов посочи, че реално работата между институциите на президент и премиер върви, но лично той няма как да има диалог с държавния глава, защото той вече е партиен, политически субект.

"Нищо лично няма. Трябва пълна мобилизация - аз като дам оставка, какво ще говоря, аз ще дойда под прозорците - като какъв ще дойда, като президент, ми, ти не си президент - какво да правя при тебе. Нали виждате как може да се разсъждава“, каза Борисов.

"Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване - за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция, за записи. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог", коментира президентът.

Според Радев ако не се разкрие истината за корупцията порочният модел ще продължи.