Рано тази сутрин обвиненият за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря Мартин Трифонов е преместен от сливенската болница в лечебното заведение на Софийския затвор, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Това е станало при засилени мерки за сигурност. Директорът на болницата в Сливен д-р Васислав Петров каза за bTV, че арестантът е в стабилно здравословно състояние.

След две операции заради огнестрелните рани при задържането му, се е наложила нова манипулация на десния крак. Това е причината Мартин Трифонов да остане за известно време в болницата към затвора.

21-годишният мъж е обвинен в блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин на малкото момиченце.

В досъдебната фаза на разследването, Мартин направи пълни самопризнания пред служебния си защитник. Това беше повод близките на детето да започнат подписка за промяна в закона, според който самопризнания при тежко престъпления намаляват присъдата.

Днес, 20 дни след убийството, кметът на Сливен Стефан Радев призова депутатите да подкрепят искането за такава промяна.

Само преди няколко дни в Сотиря беше направен и друг опит за сексуалано посегателство над малко момиче. Двама мъже бяха задържани, а полицията разследва блудство. Хората от селото призоваха властта за денонощно полицейско присъствие в населеното място.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!