И следобед времето ще се задържи предимно слънчево. Ще има само временни увеличения на облачността. Ще остане почти без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°.

И над планините ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността
На съвсем малко места ще има валежи за кратко.

Вятърът ще се усеща - умерен до силен от север-североизток.


Доста топло ще бъде тези дни в по-голямата част на Европа. В Берлин максималната температура днес ще бъде 27 градуса. Обикновено там е с около 10 градуса по-хладно по това време на годината. На Британските острови през следващите дни ще бъде твърде ветровито.


У нас и утре ще бъде предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни над източните райони и Рило-Родопската област, но ще се задържи почти без валежи. Сутринта температурите ще бъдат между 10° и 15°, следобед между 23° и 28°.


И през следващите дни времето ще бъде предимно слънчево и много приятно. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 8° и 13°, а максималните – между 23° и 28°. В събота над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево и топло време. Вятърът ще се ориентира от югозапад и температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°. След пладне над Западна България облачността ще започне да се увеличава и вплътнява и до вечерта в западните райони ще превали дъжд.