Енергетиците от тецовете в Маришкия басейн отказаха среща с представители на кабинета по спорните териториални планове и заплашиха с протести и блокади.

Причината - проектът на управляващите е оповестен много късно. Те настояват документът да бъде внесен за гласуване след месец.

След масовия протест миналата седмица в София двете страни така и не стигнаха до консенсус относно плавния преход към намаляване на производството на енергия от въглищни централи.

Днес зам.-министърът на енергетиката Красимир Ненов пристигна в Раднево за среща, но беше освиркван от работници и синдикалисти от ТЕЦ „Марица Изток 2“ и ТЕЦ „Мини Марица Изток“.

„Смятам, че има грандиозна манипулация на мнението на хората. Действително има много пропуски и изоставане в изготвянето на териториалните планове и то да бъде подобрено в рамките на формалното договаряне с Европейската комисия“, заяви Ненов.

„Ако до края на деня Николай  Денков не приеме нашите условия териториалният план да бъде отсрочен с точно един месец, през който един месец да има реално обществено обсъждане, ние утре ще блокираме няколко пътни артерии“, заяви Деян Дяков от КНСБ.