Полицията задържа шофьора, който на Бъдни вечер прегази куче в Мало Конаре. Действията му бяха записани от улична камера, а кадрите шокираха хиляди потребители в социалните мрежи навръх Бъдни вечер. 

24 часа след като беше арестуван Николай Делииванов напусна ареста без повдигнато обвинение... засега. Категорично отрича да е бил под влиянието на алкохол или наркотици. Твърди, че не го е видял и много съжалява за случилото се. 

По думите му има седем кучета и никога не би наранил животно, като дори спрял след удара. 

„Имаше един спрял трактор от дясната страна. Аз отдалеч исках да го заобиколя. Нищо не ми е направило. Съжалявам много за постъпката си. Съжалявам много. Просто не го видях“, заяви мъжът.

„Ако човекът го е направил несъзнателно - трябва да си поеме отговорността. Да спре. Да види какво се случва. Той минава през него и повече не се връща. Това навежда мисълта, че той съвсем умишлено си минава през кучето“, коментира Илияна Ангелова от PAW- Pazardjik Animal Welfare.

Според природозащитниците, проблемът с бездомните кучета в селото често се решава и с куршуми.

От 1 до 3 години затвор - това е наказанието за Николай Делииванов, ако бъде обвинен и признат за виновен. По случая все още се води досъдебно производство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!