Напрежение в парламента - партията на Слави Трифонов представи структурата на Министерския съвет и кандидатите за министри на срещи с три от парламентарно представените партии, но без ГЕРБ-СДС и ДПС. Консултациите за подкрепа бяха дълги и продължиха повече от 4 часа.

Преговорите започнаха с "Изправи се БГ! Ние идваме" точно в 14:00 ч. И завършиха 20 минути по-късно.

Снимка: Ладислав Цветков

„Чухме имената, ще ги обсъдим в парламентарната група. Ще решим преди завършването на парламентарната процедура“, заяви Мая Манолова. 

Веднага след това на среща влязоха от „Демократична България“. Но не на ниво лидери.

„Тепърва ще обсъдим парламентарната група дали подкрепяме това правителство или не“, обяви съпредседателят на обединението Владислав Панев след срещата.

Снимка: Ладислав Цветков

„Поискахме от има такъв народ да представят управленска програма, с която това правителство ще управлява през следващия мандат. Имат такава изготвена програма от която засега са изнесени само основните приоритети н потвърдиха, че ще получим основната версия, защото не само лицата, а и програмата е важна“, заяви Цецка Бачкова от „Демократична България“, а по-късно стана ясно, че всяка партия в коалицията трябва да реши отделно дали ще подкрепи кабинета.

Час по-късно в сградата на Народното събрание се появи и Христо Иванов, но не се включи в преговорите, а заяви, че „не участва в инсценировки“.

Снимка: Ладислав Цветков

На финала на среща дойдоха и от БСП начело с Корнелия Нинова.

След срещата лидерът на левицата обяви, че тази сряда ще решат на национален съвет дали ще подкрепят кабинета на ИТН.

А след всички срещи от „Има такъв народ“ дойдоха да представят кабинета лично. Те са категорични, че коалиционно споразумение за подкрепа няма да бъде подписано.

Снимка: Ладислав Цветков

Все още не е ясно кои министри ще са вицепремиери.

Снимка: Ладислав Цветков

Яснота кой и дали ще подкрепи кабинета ще има до петък .