Правителство с министри, подбрани „по много експертен начин“ – така Пламен Николов от ИТН определи проектокабинета си, който днес партията на Слави Трифонов представя на част от останалите сили в НС. От свои източници в разговорите, bTV разполага с част от имената:

Петър Илиев – МВР

43-годишният главен асистент в Юридическия факултет на Алма матер Петър Илиев беше спряган за премиер. Преди това беше предложен за министър на правосъдието в обявения, но след това оттеглен кабинет на ИТН с премиер Николай Василев.

По време на мандата на 44 НС Илиев беше консултант на ПГ на социалистическата партия. През 2016 г. участва в организацията на референдума на Слави Трифонов. След това юристът влезе в експертния екип на партията „Има такъв народ“.

Ради Найденов – МВнР

Кариерата на Найденов започва в Министерството на отбраната в дирекция „Политика и сигурност“  през 1992 г. а по-късно преминава в МВнР, където е дипломат в кариерата. По-късно влиза в общественото пространство като началник на кабинета на Симеон Кобургготски, когато последният е премиер на България. Найденов е специализирал в Германия, Франция и САЩ и е бил извънреден посланик в Швейцария, Лихтенщайн и ръководител на посолството ни в Берн.

Теодора Генчовска – Министерство на отбраната

Теодора Генчовска е експерт по отбраната и въоръжените сили и говори два езика, на 50 г. Тя е възпитаник на Военната академия, преминала е и през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ.

Професионалната ѝ кариера стартира в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел „НАТО и Европейски съюз“ в Министерството на отбраната. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия.

Георги Георгиев – МРРБ

Д-р инж. Георги Георгиев е завършил ВИСУ "Любен Кравелов" и е преподавал в учебното заведение. Ръководил е екипа, разработил методиката за изчисляване на "значително несъответствие" в областта на гражданската конфискация.

Има собствена консултантска фирма, ръководеща проекти в областта на строителството, финансирани със публични и частни средства, включително и такива със средства от фондовете на ЕС. Бил е главен секретар на Съюза за стопанска инициатива и член на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Теодора Пенева - Министерство на труда и социалната политика

Теодора Пенева е експерт по енергийна бедност и социална политика. Има 17 години практически и управленски опит в изследванията на пазари, отрасли и сектори. Работи в системата на БАН.

Велислава Петрова - Министерство на образованието

Велислава Петрова е учен и имунолог и говори три езика, на 31 г. Учила е във Великобритания.  Тя е старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизации (GAVI) в Женева.

Била е консултант в редица международни организации в сферата на здравното законодателство и иновациите, включително и към ООН. Беше предложена за здравен министър в неуспешния кабинет "Василев".

Пламен Данаилов – Министерство на финансите

Завършил е УНСС със специалност „Счетоводство и контрол“, като повече от 20 години се занимава с това. Има опит в работата с големи международни компании и е управител на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги. Част е от икономическия екип на ИТН. Пред bTV е заявявал, че приемането на еврото у нас е неизбежно и въпросът е кога ще стане това.

Силвия Бакърджиева - Министерство на околната среда и водите

Александър Николов – Министерство на енергетиката

Предложеният да поеме енергийното министерство Александър Николов в момента заема поста заместник-министър във ведомството. Магистър е по финанси от УНСС и притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии.

Силви Кирилов – Министерство на здравеопазването

Доц. д-р Силви Кирилов е дългогодишен ръководител на ред големи болници у нас - Александровска, "Доверие", "Уни Хоспитал" и др.

Пламен Абровски - Министър на земеделието

Абровски е депутат от ИТН, беше предложен за същия пост и в неуспешния кабинет "Василев".

Той беше втори секретар в Постоянното представителство на България в Европейския съюз в Брюксел.

Момчил Иванов – Министерство на правосъдието

Момчил Иванов е адвокат и областен координатор на ИТН за област Велико Търново. Завършил е история и право във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Адвокат е по граждански и търговски дела, преподавател по търговско и гражданско право в Юридическия факултет на ВТУ, а в периода 2009-2012 г. е бил хоноруван преподавател в Стопанската академия “Димитър Ценов” в Свищов. Той има опит в политическия живот, бил е активист на СДС.

Гроздан Караджов – Министерство на транспорта

Той е бизнесмен и юрист по образование. Професионалната си кариера започва във фондация "Отворено общество" като програмен координатор, главен секретар и програмен директор. В периода 1996 – 2011 г. е главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, главен секретар на Министерство на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на БТК. В периода 1998 – 2003 г. е член на Надзорния съвет на Българска пощенска банка и член на Съвета на директорите на "Рила Сълюшънс".

Бивш депутат от Реформаторски блок.

Десислава Димитрова – Министерство на икономиката

Радостин Василев – Министерство на младежта и спорта

По образование е юрист, като адвокат се занимава с международно спортно право. Консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. 

Ивайло Кожухаров - Министерство на туризма

Кожухаров е мениджър в сферата на туризма със 17-годишен опит както по Черноморието, така и в столицата. Член е и на УС и съучредител на „Българска асоциация на Професионалистите в мениджмънта на хотели“.

Георги Султанов - Министерство на културата

Оперният артист Георги Султанов е работил с всички музикални институти в България. Гастролира в Германия, Франция, Швейцария, Испания, Китай и др.