Служебният премиер отговаря на обвиненията на ГЕРБ. Според тях кабинетът води предизборна агитация.

Премиерът Стефан Янев декларира, че правителството е непартийно и работи за хората.

Една от основните задачи на служебния кабинет е борбата с корупцията, каза по-рано пред bTV служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов.

В родната си Поповица Стефан Янев се върна, след години вече като служебен премиер. И оттам избра да коментира сигналът до ЦИК на ГЕРБ, че служебното правителство  се занимава с предизборна агитация и пропаганда.

Той провежда среща с кметовете на малки населени места. Поводът кметовете да поискат среща е липса на финансиране на общините.

В анонсирания сигнал до ЦИК ГЕРБ се жалят, че служебното правителство не изпълнява основните си функции, а участва в предизборната кампания.

„Интересно е за кого, след като правителството е непартийно, след като съм обявил, както и други министри от кабинета, че работим за хората“, каза Стефан Янев, служебен премиер.

„Служебният кабинет се държи като коалиционна партия...преследването в колоезденето, който е гледал. Всички тръгват да бият фаворита, в случая служебното правителство, за да може отзад някой, от втора или трета линия, да го изпревари“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В родното си място Поповица Стефан Янев коментира и обвиненията на ГЕРБ за скандални назначения в митниците“

„Нека престанем да обсъждаме назначенията с епитети - дали са скандални, или не, да следим тяхната дейност, има реализация на контрабанда съвместна разработка с органите на МВР“, заяви Янев.

По-рано пред bTV служебният правосъден министър Янаки Стоилов коментира опасенията на бившия премиер по повод започналите проверки на стари сигнали срещу не.

Относно изборите, които служебното правителство трябва да организира, служебният премиер заяви, че има уверението от ЦИК, че до края на следващата седмица, ще бъдат осигурени  машините, необходими за секциите в чужбина – около 1500.

Служебният премиер анонсира и, че в близките дни ще има нови интересни събития и разкрития.

Срещата с кметовете - поискаха да се провери правилно ли се разходват парите 

Председателят на Националното сдружение на кметовете в България Румен Стоянов поиска от служебния премиер Стефан Янев да разпореди на МФ да провери общините и дали правилно разходват парите и стига ли финансиране до селата.

"Не е време за ревизии", така служебният премиер му отговори.

На срещата кметовете, членове на сдружението са поставили проблема с недостатъчното финансиране. Янев заяви, че идната седмица му предстои среща и НСОБ.

Исканията на кметовете на малки населени места са свързани с поправки поне в два закона, каза Янев. Дали служебното правителство ще предприеме законодателни инициативи, които да бъдат предоставени на следващото НС, ще стане ясно след срещата на Янев с НСОБ.