Ароматeн дъх на рози и килим от розови цветове в центъра на Казанлък. Проведе се традиционното празнично дефиле, което е кулминацията в Празника на розата в Казанлък. Хиляди се събират, за да отпразнуват последния ден от празненствата.

По традиция в последния ден на Празника на розата жителите и гости на Казанлък ще могат да посетят ритуала „Розобер“ в розовите градини край Крън, където ще се запознаят с вековната традиция на Долината.

За всички желаещи община Казанлък осигурява транспорт, като автобусите ще тръгнат от хотел „Казанлък“.

След ритуала по централния булевард на града ще премине карнавалното шествие, предвождано от "Царица Роза 2024" Неделина Неделчева и нейните подгласнички Елена Николаева и Мариам Григорова.

В него ще вземат участие всички детски и учебни заведения, читалища, фолклорни, спортни и други състави от Казанлък, които ще покажат пъстротата на традициите в региона

„Днес Казанлък празнува, щастлива съм, че мога да бъда част от този невероятен празник и ще поведа единственото по рода си - Шествието на розата“, каза Неделина Неделчева.

Днес е и последният ден от програмата на Международния фолклорен фестивал в Града на розите, на който състави от побратимени на Казанлък градове показват своя фолклор и обичаи. В рамките на деня гостите имат възможност да посетят и изложението на вино розе “Rose Wine Expo” в залите на Народно читалище „Искра – 1860“.

Програмата за деня ще завърши на площад „Севтополис“ с концерт на Веселин Маринов и Тържествена заря-проверка по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.