“За мен короната на Царица Роза е едно задължение, отговорност и пример за младите хора да не се отказват и да рискуват.” Това каза победителката в престижния конкурс в Казанлък Неделина Неделчева, след като стана 56-ата Царица Роза на града.

По думите ѝ участието за нея е приключение, което няма да се повтори, а преживяването е несравнимо. 

Неделина Неделчева се е занимавала с художествена гимнастика в продължение на 12 години. В момента помага в залата, а приоритетът ѝ е да се развива и да продължи образованието си.

Да стане Царица Роза, е било нейна детска мечта. „Всяка година гледах конкурса и тайничко се надявах да дойде и моят момент“, каза тя.

„Винаги съм мечтала за този момент, но няма как да кажа, че съм го очаквала“, каза първата подгласничка на царицата Елена Николаева. Тя посочи, че е горда с всяка една от участничките в конкурса, защото всички са показали своя чар.  

„Благодарна съм, че ме избраха за първа подгласничка. За мен целият спектакъл и изборът е преживяване, което не може да се опише, а трябва да се изпита от всяко едно красиво момиче в нашия град“, отбеляза Николаева. 

По думите на втората подгласничка Мариам Григорова усещането да си част от конкурса „Царица Роза“ е незабравимо.

„Това винаги е била моята детска мечта. Остава ми мил детски спомен как идвах с баба на конкурса, за да го гледаме заедно“, посочи тя.  

Трите момичета бяха избрани измежду повече от 20 претендентки по време на пищен спектакъл в Дома на културата „Арсенал“ в Казанлък. Неделина Неделчева стана носител и на още две признания – тя стана лице на верига за козметични продукти и на спа комплекс.

Победителката по традиция печели пътуване до Япония, а през следващата една година става посланик на Казанлък нa изложения и борси по целия свят. За пръв път тази година носителката на короната в Казанлък има и право на участие в конкурса за красота "Мис България", а сред наградите от спонсорите на събитието са пътуване до Дубай и участие в годишната среща на Индийската асоциация за етерични масла в Ню Делхи.

Изборът на Царица Роза постави началото на програмата на 121-я Празник на розата в Казанлък. Официалното коронясване ще бъде на 31 май на площад „Севтополис“, а празникът ще продължи до 2 юни.