Вицепрезидентът на Българския футболен съюз поиска право на отговор след серията от репортажи на bTV за харченето на пари отпуснати от държавата на футболната централа. Публикуваме целия текст на съобщението:

Уважаеми дами и господа,

Използвам законовото си право на отговор на материал разпространен от bTV, в който беше замесено и моето име. Правя конкретни уточнения към свързаните с мен твърдения:

Излъченият материал е подготвян повече от 6 месеца. В този период аз, като публична личност, съм присъствал на множество събития, на които е присъствал и екип на bTV. Учудва ме твърдението на журналист в национална телевизия, че не е успял да ме намери в рамките на цели 6 месеца, цитирам: "Без успех останаха опитите ни да се свържем с Атанас Фурнаджиев". Настоявам за отговор – кога точно и по какъв начин ме потърсихте, при положение, че на служебната ми поща, която е публична, няма пристигнало запитване по разработваната тема, нито съм получил СМС на телефона си от Вас.

Дружеството "КП Имобилиен" ЕООД, чийто собственик съм, наистина е основният инвеститор в "Белведере Холидей Клуб", Банско, като се занимава с продажбата на апартаменти в него. Към днешна дата, над 80% от наличните в сградата имоти са собственост на частни лица – български и чуждестранни граждани. Дружеството "КП Имобилиен" ЕООД не се занимава с хотелиерска дейност и не е бенефициент на БФС.

Аз, Атанас Фурнаджиев, по никакъв начин не съм участвал пряко или косвено във вземането на решения къде и кога да бъдат тренировъчните лагери на отборите в детско-юношестките школи. По програмата за детско- юношески спорт в БФС има комисия с председател Емил Костадинов и членове проф. Лъчезар Димитров и Антон Петров.

Те се спират на туроператорска фирма, която на свой ред избира и предлага подходящи за целите на тренировъчни лагери хотели. Всеки треньор сам решава в кой хотел да проведе подготовката на своя футболен отбор, а туроператорската агенция е предложила хотели в Сливен, Боровец, Говедарци и Банско.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!