Независим прокурор ще разследва главния. Тази промяна в правосъдната система ще предложи правителството до дни, стана ясно от думите на Бойко Борисов в „Лице в Лице”.

Мярката e включена в препоръки на Венецианската комисия, които трябва да бъдат обявени до края на седмицата.

Премиерът Бойко Борисов няма да изпрати представители на ГЕРБ, ако президентът инициира среща за промени в Конституцията. За сметка на това ще се съобрази с препоръките на Венецианската комисия за промени в правосъдната система.

Премиерът е готов да свика извънредно заседание през почивните дни, ако е нужно, за да станат факт. Има възможност независим прокурор да разследва главния, а обвинител номер едно да се отчита пред парламента.

„Когато президентът Радев направи своя партия и печели властта и може да прави каквито иска промени. Сега да върви в тона на БСП, няма да се хвана на тази въдица. Тримата големи да ги викат и да само главния прокурор да бъде изслушван”, каза премиерът.

Борисов отхвърли и твърденията, че Антикорупционната комисия и прокуратурата ще бъдат оглавени от хора със сходно мислене.

„Сотир Цацаров е много начетен. И в диспут с всеки един от своите опоненти той ще го победи. Гешев е повече човек израснал в оперативната работа. Той е много по-добър в оперативната дейност и аз съм убеден, че той ще има много повече успехи и добра работа с МВР и ДАНС, защото е с по-оперативно мислене”, каза Борисов.

Премиерът заяви, че след срещата си с Тръмп той е поискал у нас да дойдат експерти,свързани с ядрените проекти и свободата на словото.