Кабинетите по математика и природни науки в 160 български училища ще бъдат модернизирани с пари от правителството. Това обяви премиерът Бойко Борисов във „Фейсбук“.

„За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв. Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката“, написа министър-председателят.

В придружаващо видео Борисов прави следния коментар: „Оборудваме им кабинетите с най-доброто, за да могат младите хора, децата, учениците, когато ги обучим добре… да излязат на протест“.

На днешното онлайн правителствено заседание са били взети решения „в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора“, става ясно от публикацията на Борисов. Дали това са „важните решения“, за които по-рано той сам намекна, не е ясно.