Стават точно два месеца от акцията в парк „Росенец“, с която започна горещото политическо лято. Днес край Бургас отново се организира протест.

Снимка: Лора Стаматис

На 7 юли Христо Иванов и представители на „Да, България“ предизвикаха скандал с охранителите на плажа до резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в „Росенец“. От НСО не бързаха да потвърдят, че гардовете са техни служители.

Акцията повлече серия от събития: извънредни брифинги на президента и премиера. Това доведе до оставката на шефа на НСО. А Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски се отказаха от държавната охрана.

Снимка: Лора Стаматис

Днешният протест е под надслов „Не искаме експертно правителство, а предсрочни избори“. На път за протеста пред летния сарай на Доган част от недоволните заредиха символично гориво за 1 лев от бензиностанцията на зам.-председателят на Народното събрание и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки в Бургас.

Следващият протест в парк „Росенец“ се обмисля да е на 11 септември. Идеята е хората да припознаят мястото, доскоро недостъпно, като свободно за разходки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!