Корнелия Нинова, която е кандидат за нов мандат лидер на БСП, определи като абсурд искането, отправено от ДПС, за оставката на президента Румен Радев. 

При откриването на парламентарния сезон Мустафа Карадайъ заяви, че от ДПС настояват както за оставката на премиера, така и за тази на президента. 

"Стоим зад президента Радев, както винаги го подкрепяме, смятаме, че той изпълнява това, което обеща като кандидат за президент", заяви днес Нинова в Ямбол.

По думите й депутатите на БСП стоят в парламента единствено, за да гарантират преди оставката, че  ще се приеме машинното гласуване, за да се гарантира честен избор. 

Според нея левицата е единствената парламентарно представена политическа сила, която иска оставката на кабинета. 

Корнелия Нинова обяви още, че БСП продължава да подкрепя протестите. "Ние също подкрепяме протестите, призовахме нашите членове и симпатизанти да се включват, нашите депутати са по площадите и нашите структури“, посочи тя. 

"Ние 4 години се борим с този модел на управление. Слава Богу, много българи се отърсиха от страха, от апатията и излязоха на улиците днес и те говорят с нашите думи“, отбеляза още председателят на БСП. 

Според Нинова целта е смяна на модела на управление, на мафиотско-олигархичния кръг на Борисов и това управление.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!