Нека спасим човешки животи, а не ги обричаме, за да спечелим гласоподаватели, призова от трибуната на парламента депутатът от „Продължаваме промяната“ Николай Ангов. Управляващите излязоха с декларация след вчерашния протест на „Възраждане“ срещу противоепидемичните мерки, който беше съпътстван от напрежение и сблъсъци.

Снимка: Ладислав Цветков

Според Ангов случилото се вчера е „безразсъдна хулиганска проява“, като отбеляза, че голяма част от ПГ на „Възраждане“ има ваксини, а заради депутатския си статут може и да разчита на болнично лечение – лукс, който по думите на Ангов, много от редовите симпатизанти от митинга не могат да си позволят.

„Две години се събуждаме всяка сутрин с цифри за заболеваемостта и за починалите, много хора приемат това тежко – много хора се притесняват за своите близки, притесняват се за работата си. Една шепа хора обаче виждат в това политически дивидент и излагат на риск живота на избирателите си“, каза Ангов.

Снимка: Ладислав Цветков

Петър Петров от „Възраждане“ отговори задочно: „Не приемаме критики, че сме провокирали когото и да било към напрежение на протеста. Ние призовахме от трибуната на протеста както да се пази живота и здравето на полицаите, така и да се пази работата на журналистите“.

Вчера екипи на bTV бяха нападани от симпатизантите на партията, на което лидерът Костадин Костадинов реагира с призив към пострадалите да си търсят правата в съда.

Спор в парламента имаше и по линия на положителния тест на председателя на парламента Никола Минчев. Според Костадин Ангелов от ГЕРБ или PCR-ът е направен преди Консултативния съвет за национална сигурност и той е отишъл със симптоми, или изследването е направено след това, но няма как да стане толкова бързо. От пресцентъра на ПП потвърдиха пред bTV, че PCR тестът е направен след КСНС.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!