Това, което се случи тази нощ, беше един фарс. Нямаше нищо общо с парламентаризъм. Това беше една подигравка, в която всички маски паднаха. Това беше нападение срещу демокрацията, дотук с улесняването на гласуването.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров по повод промените в Изборния кодекс.

Припомняме, че късно снощи на депутатите от правната комисия в Народното събрание решиха да върнат хартиената бюлетина при гласуване.

„Това е атака срещу българските граждани, прогонени от вашето управление да търсят бъдеще в Европа“, каза Гюров и допълни, че „хартиената мафия мина през Изборния кодекс“.

По думите му вече нищо не гарантира вота на избирателите, машините няма да пазят данни, а са се превърнали в принтери на бюлетини.

„Те са измислили тази схема, старите партии, партиите от статуквото, към които вчера официално се завърна и Българската социалистическа партия. Тази битка не приключи тази нощ, нито ще приключи тук в зала, тя ще продължи на улиците“, категоричен е Гюров.

След това изказване цялата парламентарна група на ПП напусна залата.