"Ако “хартиената коалиция”, оттегли среднощните си безумия, ние още днес ще влезем в зала и може да стартира този дебат отново", каза съпредседателят на “Продължаваме промянатаКирил Петков на извънреден брифинг в Народното събрание заедно с “Демократична България”.

Двете партии предложиха да се създаде временна комисия, която открито, в едномесечен срок да обсъди и предложи промени в Изборния кодекс.

"БСП, ГЕРБ и ДПС избраха да отворят Изборния кодекс. Защо имат фиксация с Изборния кодекс? Защото искат реално да направят подмяна на вота на българските граждани, реално да връщат измамите с хартиените бюлетини, да затворят обществения съвет, който ги критикува, искат да превърнат тези машини в прости принтери, да усложнят как българите в чужбина гласуват", каза той.

Петков не пожела да коментира обвиненията по-рано днес на лидера на ГЕРБ, че се мами с машините и флашките на устройствата. Бойко Борисов добави, че не иска "машини на Мадуро", а такива от САЩ и Франция.

"Министерският съвет на партия ГЕРБ избра и гласува тези машини - не Мадуро, а Борисов избра тези машини. ЦИК с председател от квотата на ГЕРБ ги избра", каза Петков.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви, че са готови да водят разговори, ако се изтегли законопроектът, така че да се започне на чисто.