Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Български възход“ проведоха среща като част от разговорите за съставяне на правителство с втория мандат.

„Вървим към подготовка на програмна декларация, в която да бъдат включени основни национални приоритети и конкретни задачи за тяхното постигане“. Това заяви предложеният за министър-председател от ПП акад. Николай Денков.

„Ще работим в почивните дни. Молбата ми е да има контактно лице. След Нова година ще направим срещи, за да видим дали правилно сме отразили всичко, а след това документът ще бъде представен пред по-широка аудитория“, добави той.

Денков определи срещата като конструктивна, а по време на нея са били постигнати компромиси.

Атанас Зафиров, БСП
Снимка: Ладислав Цветков

„Ние сме тук в знам на потвърждение на нашето убеждение, че страната има нужда от работещо правителство. БСП ще участва активно във всякакви форми на разговор“, обясни Атанас Зафиров от БСП.

ГЕРБ и ДПС не се отзоваха на поканата за разговори.

Снимка: Ладислав Цветков

„Това, че тук има празни столове за мен е разочароващо. Казвам го като представител на формация, която се срещна с проф. Николай Габровски и ГЕРБ, когато искаха да обсъждаме техните приоритети. Отговорността ни е всички да участваме в тези усилия, защото страната трябва да продължи напред“, подчерта съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

От „Български възход“ също подчертаха, че държавата има нужда от редовен кабинет за решаване на икономическата криза.

На този фон президентът пак обеща, че ще даде време на партиите „да намерят път един към друг“.

Най-важната цел е да имаме най-сетне редовно правителство, никакъв проблем не е да завъртим бързо рулетката с мандатите, но какъв ще е изходът, посочи Румен Радев.