Трифонов директно изпрати държавата на трети избори и добави още една криза - парламентарна. Това, което видяхме, е информация на час по лъжичка - Мая Манолова и Христо Иванов ходили при него. Накрая се оказва, че двама служебни министри ходят на крак да преговарят с Трифонов. Ако това не е вярно, те трябва го кажат.

Това заяви за bTV Явор Божанков от БСП.

Това е първият коментар от левицата след интервюто на Слави Трифонов, в което той каза, че няма да подкрепи правителство, излъчено от БСП. Колективният орган на партията ще се събере, за да реши какви ще са следващите стъпки и дали изобщо ще се стигне до разговори с „Има такъв народ“. След като БСП вчера получи мандата от президента, Корнелия Нинова покани „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“.

„В кабинета ми дойде член на ИТН и каза: „Много харесвам работата ви като министър, както и тази на Асен Василев. Мога ли да ви направя среща с Тошко Йорданов, защото много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН“. Беше направена втора среща, на която Тошко Йорданов дойде при нас в офиса на Асен Василев и каза: Бих се радвал да продължите като министри, ще ви направя среща със Слави Трифонов“, обясни служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Снимка: bTV

Той допълни, че е последвала и среща с лидера на ИТН, който го е поканил в кабинета си и му е казал: „Кириле, бих се радвал да си министър“. Петков му е благодарил за поканата и му е отговорил, че за него е много важно единствено да се свърши работа и че не гонят постове.

Във „Фейсбук“ коментар дойде и от Бойко Борисов, според който всички са търсили постове от Борисов, както са се обръщали за постове и към него.