Стрелба посред бял ден в столицата взе жертва. Убийството стана до Женския пазар в София. 62-годишен мъж е прострелял в главата няколко пъти свой съсед. Куршуми са попаднали и в тялото на жертвата.

На място са дошли екипи на спешна помощ. Въпреки усилията им мъжът е починал още преди да бъде реанимиран в Пирогов.

Докато спешните екипи се опитват да спасят живота на простреляния Иво Андреев, 62-годишният извършител Константин Дамов, е задържан на метри от местопрестъплението.

Снимка: Редакторски екип

Следа от оръжието на престъплението няма. Разследващите разбират, че Дамов е видян да изхвърля „нещо" в контейнер в началото на пазара и започва издирването.

Малко след това пред погледите на всички клиенти на Женския пазар пистолетът, с който най-вероятно е извършено убийството, беше открит.

Снимка: Редакторски екип

От СДВР обясниха, че нито един от двамата не е имал разрешително за оръжие. Основната версия за убийството е, че е извършено след дълга междусъседска вражда.

Снимка: Редакторски екип

„Скандалът е за монтиране на една врата в един коридор“, посочи Николай Станчев, началник на отдел „Разследване" в СДВР. На Константин Дамов вече е повдигнато обвинение за умишлено убийство.