Прокуратурата е повдигнала обвинение на кантонера за тежката катастрофа на жп прелез в Асенвоград, съобщи за bTV зам.-районният прокурор на Асеновград Борис Михов.

Снимка: btvnovinite.bg

Мярката му за задържане е удължена на 72 часа, а прокуратурата ще поиска и постоянен арест. Обвинен е в причиняване на телесна повреда на 3 лица поради непредпазливост в пияно състояние. Законът предвижда от 1 до 6 години наказание за това провинение.

Снимка: btvnovinite.bg

60-годишният кантонер, който карал нощна смяна, не дал смислено обяснение защо е забравил да пусне бариерата. Пробата му за алкохол показала 1,8 промила.

Пътнически влак удари лек автомобил вчера сутринта. Колата е била пометена и запратена в сградата, където стои охраната. Покривът на автомобила е бил отнесен.

Снимка: btvnovinite.bg

В колата са пътували трима души между 25 и 32 години. Откарани са в болница в тежко състояние, все още са там. Във влака също е имало пътници, но те не са пострадали.

У нас близо 1/10 от прелезите не са автоматизирани. Служителите на НКЖИ обслужват общо 757 прелеза в страната.

 82 от тях са с ръчни бариери, вдигани от пазачи на прелези, като този в Асеновград. Предстои автоматизацията на всички съоръжения, но срок за това няма.