След скандала с Волен Сидеров от снощи потърпевшите и собственици на магазина за алкохол и цигари пред НАТФИЗ Александрина и Йордан Симеонови са в шок. Те разказаха какво се е случило в предаването "Тази събота" по bTV.

Лидерът на „Атака” стана главно действащо лице в скандал пред магазин за алкохол и цигари. Според собственичката Сидеров е започнал да блъска по магазина, счупил е монетника и е хвърлил останките му вътре. След това е започнал да обвинява продавача, че продава цигари без акциз и наркотици.

Александрина и Йордан пристигат на място след 15 минути и виждат, че народният представител е буен.

В този момент реших да го снимам, той ми изби телефона от ръката, всички са ми свидетели и ме стисна за лакътя”, разказва още Симеонова. Виждайки това, собственикът Йордан Симеонов застава между съпругата си и лидерът на "Атака", а Десислав Чуколов пред Волен Сидеров.

Именно тогава идва и физическата саморазправа - по думите на Симеонов Чуколов го е ударил. „Полицията е пасивна. В началото Сидеров ми взе личната карта и полицая не реагира”, разказва още собственикът на магазинчето и каза, че органите на реда не са реагирали на физическата саморазправа.

„В един момент се оказа, че останаха само хора на Волен Сидеров, които пристигнаха с три коли по-късно”, разказва още Симеонов. По думите му полицията е разчистила периметъра, като постепенно е избутала свидетелите.

Репортерът на bTV Росен Цветков разказа как лидерът на „Атака” е бутал зам.-началника на СДВР, който отказал да коментира ситуацията. „Видях, че той не знае как да реагира в тази ситуация”, разказва още Росен.

„Ние не искахме да идваме в телевизията, но много млади хора около нас ни помолиха да се явим. Казаха, че ще застанат зад нас”, каза Йордан Симеонов. „Молим всеки, който е бил свидетел и има снимков материал, да се свърже с нас”, призоваха потърпевшите.

От bTV се свързахме с Миглена Александрова, ПР на партия "Атака", която отказа да коментира случилото се по телефона с довод, че когато преценят от партията ще пуснат официално изявление за случилото се.

Полицията: До последно се работи по случая

По думите на старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, сигналът за скандала е подаден през телефон 112 в 22:30 часа.

„Полицаите са разделили двете групи и са докладвали на дежурния, който е изпратил допълнителни сили”, допълни още Маринов. „Няма арестувани в случая, тъй като полицаите са разпознали народните представители, които имат имунитет”, каза още комисарят.

За да бъде арестуван народен представител, трябва да са на лице доказателства за тежко престъпление. „До последно се работи по случая, разпитани са много свидетели, като част от тях потвърждават случилото се и дават данни относно действията на народните представители”, каза още Маринов.

„Не искам да бъда твърд в определението, но за мен лично, те са унижение за институцията, която представляват”, завърши Маринов.

Повече вижте във видеото: