„Всеки ден ми биеха инжекции сутрин и вечер и ми даваха по 6 – 7 хапчета. От тези хапчета и тези инжекции се чувствах неадекватен… Всичко ми беше безразлично, не помня дали подписах и какво съм подписал”. Това разказа пред bTV Димитър Чешмеджиев, потърпевш от престъпната схема в хоспис в Елин Пелин.

Както ви съобщихме вчера обитател на дома е бил упояван с „Диазепам”, за да си прехвърли собствеността върху имот в Поморие. Вчера бяха задържани управителят и директорът на на скандалния хосписи полицай.

Друг участник в престъпната схема е в неизвестност и е обявен за общонационално издирване, съобщиха за bTV от прокуратурата.

Издирваният е мъж, който е близък на директорката Йорданка Неферова. За него се знае, че е бил на работа в дома и вероятно е извършител на измамите.

Според разследването мозъците на схемата за имами са били собственичката на дома Неферова и издирваният мъж. Управителят Бойко Стоянов е наблюдавал парите в банките и ги е теглил. Полицаят Бисер Докторов е правил справките за имотите в базата данни на МВР. За 6 години той е направил хиляди справки, които са запазени в архива.