Повторна трагедия сполетя семейството с шест деца от пловдивското село Ягодово, предаде кореспондентът на bTV в региона.

Навръх Великден домът им се подпали, но благодарение на помощи на хората от цялата страна, къщата е била пред завършване.

Преди дни обаче втори пожар отново лумва в къщата.

Огнените пламъци обхванали отново дома на многодетната фамилия, докато родителите били на гости на приятели, а децата оставени сами във фургона, в който живеят в момента.

Огънят унищожава гредите и целия таван между двата етажа. В къщата има поставена нова електроинсталация, но по нея още няма ток. Въпреки това от пожарната казват, че именно късо съединение е причината за пожара.

Преди втория пожар ремонтът е завършен с близо 11 хил. лева събрани от дарители. Поставен е нов покрив, вътре стаите били подготвени за измазване.

Пламъците унищожават почти всички вещи, дарени на семейството.  Сега инициативният комитет се стяга за нов ремонт и събира средства. Трябва да се подменят гредите между двата етажа и дюшеметата. Дотогава семейството ще обитава фургона на двора.

Ако искате да помогнете на семейството да възстанови дома си, можете да направите това чрез дарителската сметка:

Уникредит Булбанк

IBAN: BG85 UNCR 7000 1522 9447 12

BIC: UNCRBGSF

На името на Румен Костадинов Крушев