Петимата обвиняеми за убийство в Казанлък, станало по време на масовия бой в района на Кооперативния пазар в града, остават за постоянно в ареста.

По време на заседанието за гледане на постоянната им мярка в района на Окръжния съд в Стара Загора имаше засилено полицейско присъствие с екипи на Жандармерия и на Областната дирекция на МВР. 

Задържани са трима мъже, 16-годишно момче и една жена. Петима задържани бяха представлявани от петима служебни защитници. 

Към момента служебните защитници на обвиняемите посочиха, че няма да обжалват приетите мерки, но имат тридневен срок да решат това. 

Припомняме, че в масовия бой загина 37-годишен мъж, който е баща на две деца, а скандалът възниква между две ромски фамилии, които имат конфликт помежду си от години. В болницата в Стара Загора остават още четирима, един от тях e с опасност за живота. 

Точно в 13 часа задържаните влязоха в залата и казаха, че са невинни. Отвън роднините им опитаха да влязат, но бяха спрени от полиция.

Петимата са обвинени в умишлено убийство, за което законът предвижда до 20 години затвор. Възможно е в хода на производството да се квалифицира като по-тежко престъпление, с доживотна присъда.