Потвърдена е мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за пътнотранспортно произшествие с пострадала жена в Перник, съобщават от Апелативната прокуратура – София.

Мярката е спрямо обвиняемия 19-годишния Д.Я., който е привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Перник за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 30 август 2023 г. той е управлявал лек автомобил в Перник. На кръстовището на ул. „Юрий Гагарин“ с ул. „Република“ той нарушил правилата за движение като е преминал през временно пластмасово съоръжение, а след това е минал в насрещното. Вследствие на пътния инцидент била причинена средна телесна повреда на водач на друго превозно средство.

По искане на Районна прокуратура – Перник спрямо обвиняемия е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, която неговият защитник е обжалвал в законоустановения срок.

В днешно заседание Окръжен съд – Перник не прие доводите на защитата на Д.Я. за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Определението на съда, с което обвиняемият остава в ареста, е окончателно и не подлежи на обжалване.