Облачността ще продължи да се  увеличава и  от северозапад ще започнат  валежи, които до края на деня ще обхванат западната половина от страната. На места там и ще прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 19° и 24°, в София - около 20°.

По Черноморието облачността също ще започне да се увеличава. Привечер на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури -  между 19° и 22°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

      

В планините облачността също ще се увеличи. Привечер ще започнат превалявания от дъжд, над 2300 метра - от слаб сняг. Ще духа умерен, по билата временно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 14°, на 2000 метра – около 6°.

 

През нощта, с преминаването на бърз студен атмосферен фронт, от запад на изток ще има валежи от дъжд, на места -  интензивни, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. В края на нощта явленията в Западна България ще затихнат. Минималните температури ще са между 5° и 10°.

Утре облачността ще е променлива, по-значителна над Източна България. Ще има краткотрайни валежи, а на места, главно в източните райони и Рило-Родопската област, ще прегърми. Ще духа до умерен, в Северна България -  временно силен западен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

 

През следващите дни ще има променлива, в следобедните часове по-често значителна облачност. На отделни места ще има и краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в Източна България и планинските райони.

В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, но малко ще отслабне – вече ще е предимно умерен, по-добре изразен в Дунавската равнина и в източните райони. Температурите ще бъдат близки до обичайните за средата на март.

В петък и събота -  югозападен вятър и затопляне. Вероятността за валежи е сравнително малка. Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, по-значителна през първия ден. В събота и през нощта срещу неделя вятърът от югозапад ще се усили и температурите отново ще са по-високи от обичайните.