Постепенно се нормализира обстановката в страната след падналия сняг и проблемите, които създаде лошо време в последното денонощие.

През изминалите часове Пътната агенция отвори повечето проблемни участъци – в това число пътя Крън – град Шипка и отсечката Русе – Разград.

По информация от АПИ към сутрешните часове затворени за всички превозни средства са проходите Шипка и Троянски.

Снимка: БГНЕС

Възстановено беше и движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона на повечето места, след като шофьорите на камиони прекараха часове наред в снежни блокади.

Все още има села без електричество – наши зрители сигнализират, че ток няма в части на Троян, Ловеч, Орешак, Врабево, квартали в Плевен, както и село Въбел, община Никопол. Села без ток има и в Смолянско, където падна най-много сняг.

10 души, включително и малко дете, все още са в капана на зимата в местността Върховръх и в хотел "Родопи", защото пътят до тях е затрупан от сняг.

"Спря снеговалежът, имаме провизии, на топло сме. В хотела и съседните хижи сме около 10 души. Имаме контакт с всички", каза за bTV тази сутрин Тодор Христов, управител на хотел в блокираната местност.

В района снегът е 1,5 метра, което е обяснимо, защото са на 1600 м надморска височина, уточни Христов.