Сбогувахме се с голямата Емилия Радева. Актрисата почина на 90-годишна възраст на 11 май, а днес приятели, роднини и колеги я изпратиха в последния й път.

„Емилия беше човек с изключителен характер, от малкото хора, които можеше да казва „да“, „не“, да не свени да каже доброто и нямаше никаква пощада, когато трябваше да се каже лошото. За да можеш да бъдеш такава личност, трябва да имаш силен морал. Емилия беше морален човек - и на сцената, и в живота“, каза актьорът Милен Миланов.

Снимка: bTV

„Нейният живот е изпълнен с артистичност, веселба, борбеност и всеотдайност в професията и приятелството“, обясни певицата Камелия Тодорова

„Тя е човек, който събираше в себе си толкова много и толкова различни качества. Тя беше прекрасен колега, прекрасен партньор, прекрасен човек. Само си помислете колко дълго време бяха семейство с нейния невероятен съпруг. Толкова много неща могат да се кажат за нея и всичките са с един сериозен положителен знак. Много ми е мъчно. Бог да прости Емилия“, каза телевизионният водещ Петър Вучков.