Близки и приятели изпратиха съдия Мария Москова и дъщеря ѝ д-р Даниела Йорданова, които станаха жертва на потопа залял Южното Черноморие.

Съдия Москова и ветеринарният лекар д-р Йорданова са две от четирите жертви. Те загинаха при срутване на мост. Предполага се, че приливната вълна ги е повлякла в дерето.

Техни близки се събраха днес, за да им отдадат почит. Кметът на Малко Търново, откъдето е започнала кариерата на съдия Москова, сподели, че е много тъжен. „Тя беше един изключително коректен и прям човек“, казва той пред репортер на БГНЕС.

Снимка: БГНЕС,

Висшият съдебен съвет изразяват искрени съболезнования и съпричастност към семейството и близките на Мария Москова. „Мария Москова беше всеотдаен човек, отличен съдия и ерудиран магистрат, уважавана и ценена както от своите колеги, така и от юридическата общност в съдебния район на Апелативен съд – Бургас”, се казва в съболезнователния адрес.

Кметът на Царево ще предложи на Общинския съвет една от улиците в потопения квартал "Василико" да носи името на д-р Даниела Йорданова.