Поройният дъжд в понеделник вечерта, при който в някои райони на София се изляха до 100 л/кв. м, наводни помещения и приземни етажи в столицата. 

Запушена тръба под чисто нов път е причина водата да залее няколко блока в „Манастирски ливади“, показа проверка на bTV.

Напълно неизвестната река Крива е по-скоро вада, която минава край бл. 48 в „Манастирски ливади“. Наскоро направен нов път прегражда коритото на рекичката, а вместо мост, тя е вкарана в две малки тръби.

Това инженерно решение днес е причината няколко блока в квартала да се окажат под вода.

Тесните тръби се запушват с клони, листа и кал. Вдигнатата улица служи като бенд и търсейки нов път реката със страшна сила завива към блоковете. Всички жилища на първия етаж на чисто новия блок 48 са наводнени. Гаражите и мазетата на блока  са още по-засегнати.

Една от засегнатите – Мария Накова, има застраховка, защото апартаментът ѝ е ипотекиран и чака обезщетение за пораженията – раздут дървен паркет, наводнени шкафове, унищожени матраци.

От Асоциацията на българските застрахователи заявиха за bTV, че извън жилищата с ипотеки, едва около 5% от останалите собственици застраховат имуществото си за подобни щети.