Наводнени подлези, блокирани автомобили, квартали без ток, залети с вода приземни етажи, мазета и сервизни помещения. Така изглеждаше столицата след снощната буря и проливния дъжд. Водната стихия се изля основно над южните, централните и западните части на града.

В някои квартали пороят достигна до 100 литра дъжд на квадратен метър.

Подадени бяха стотици сигнали за наводнени сгради и помещения. Възстановяването от щетите продължи през целия ден. На ул. „Хан Крум“ в столицата дърво пада върху два автомобила, най-вероятно заради силния вятър.

Щетите са големи. Капакът, предният прозорец и таванът на едната кола са смазани. Дървото ще бъде премахнато утре, защото се чака кран, който да го вдигне.

Подадените сигнали до тел. 112 за бурята са били над 700, 430 от тях за наводнения на мазета и гаражи.

Наводнени са били приземните етажи на 3 болници, електричеството е възстановено във всички квартали.

Към момента е останала една сграда в км. „Манастирски ливади“, в която няма ток, в нея живеят 9 семейства.

Над метър вода. Блокирани автомобили и полицейски бус. Минути преди полунощ, водата подхвана десетки коли в района на Военната академия, след като река Перловска преля.

На видеоклип се вижда как кола се пълни с вода след преливането на реката. В нея има четирима души, които не могат да излязат.

В полите на Витоша - квартал „Манастирски ливади“, съпругата на Петър попада във воден капан, а колата затъва в калта.

„Тя в последния момент излиза от колата, водата е стигнала вътре до горе, до покрива да умре с две думи“, разказа Петър Петров.

Служители на Столичната община са събрали десетки регистрационни номера, паднали във водата на Лъвов мост. След повече от 10 часа отводняване, в следобедните часове водата е източена.

Подлезът на НДК и 4 станции на метрото бяха под вода след вчерашния порой. Отводнява се и една новострояща се станция - в "Овча купел".

Преди да дойдат екипите на общината, португалецът Антонио премахна паветата, излезли от пороя на улица Милин Камък.

„Изглеждаше сякаш небето се изсипва на земята. Като се събудих тази сутрин камъните бяха все още тук. Никой не ги беше махнал, затова дойдох. Това е за всички и за мен също“, каза Антонио.

Почистването на шахти и улици продължи през целия ден.

Основните сигнали и най-големи проблеми са в южните квартали на София.

В следобедните часове се очакват нови валежи.

Вече се появи и силен вятър, който може да създаде проблеми, затова от общината призовават да бъдем внимателни.