Буреносното време причини щети и затрудни трафика и днес. Пороен дъжд наводни пътя Велико Търново – Бяла. Обилният дъжд предизвика тапа към Русе.

Водата от нивите е покрила платното и колите се движат затруднено. На три места участъкът беше компрометиран.   

Около 50 л. на кв. м. са паднали в село Павел. Водата буквално е преминала като стихия през дворовете на къщите и се събра в ниската част на селото - образуваха се огромни локви с вода в нивите.

Аварирал автомобил край Самоводене също причини проблеми в трафика. Невиждан потоп и в Хотница. Хотнишкият водопад заля ниската част на селото. Под вода са посевите във Великотърновско. По пътя Павел - Совата се образуваха кални реки.

Наводнени улици имаше и в Русе. 

Снимка: btvnovinite.bg

И за утре има предупреждение за цялата страна за гръмотевични бури и градушки. Синоптиците предвиждат, че динамичното време ще продължи и през следващите дни. 

В Раковски описват пораженията след силната градушка вчера – земеделската продукция е почти напълно унищожена, нанесени са и много материални щети.

Хората от градчето продължават да разчистват и днес щетите от стихията. Насажденията от картофи, пипер и домати в дворовете са съсипани. Жителите на Раковски разказват, че градушката дошла след проливен дъжд и продължила повече от 20 минути.

Снимка: btvnovinite.bg

Повечето от стопаните заявиха, че не вярват, че ще получат обезщетение. В кметството в Раковски до този момент не са постъпили сигнали от хората за унищожената продукция.

От Агенцията за борба с градушките  в Поповица заявиха, че вчера са  изстреляни 165 противоградови ракети в района. Пораженията, според тях, са щели да бъдат още по-големи без тяхната намеса. От земеделското министерство посочиха, че стопаните, които са пострадали на 100%, ще бъдат обезщетени.