Дългогодишният репортер на bTV Габриела Наплатанова и операторът Любен Кацаров бяха отличени от българските Военноморски сили за филма на bTV Репортерите: „Тихина“, посветен на едноименния морски специален разузнавателен отряд.

Грамотата и почетният плакет бяха връчени на екипа на bTV от командира на „Тихина“ капитан II ранг Герман Славов във Варна.

Проектът „Тихина-морски специален разузнавателен отряд” показва отвътре рисковата работа на бойните плувци от военноморските сили, които навсякъде по света са елитът на специалните части.

„Привилегия е да бъдем във фокуса на една от най-гледаните телевизионни рубрики и удоволствие да работим заедно с професионалисти от една отговорна и доказала себе си медия”, пише в поздравителното писмо до директора и главния редактор на bTV Новините – Венелин Петков и Гена Трайкова.

„Филмът беше прекрасна възможност да разкажем на зрителите за бойните плувци и спецификата на единственото по рода си парашутно-водолазно формирование в Българската армия, което има своето място и мисия в системата на националната сигурност” , посочва още капитан lI ранг Герман Славов.

„За 20 години работа в bTV Новините и актуалните предавания сме реализирали  десетки проекти, посветени на предизвикателствата в сектора за отбрана и сигурност. Това беше един от най-амбициозните. Благодаря за доверието и подкрепата на ръководството на bTV Новините. Благодаря и на талантливия екип на bTV Репортерите в лицето на Любен Кацаров и Калояна Климентова за огромния заряд в реализацията на филма за бойните плувци“, коментира журналистът Габриела Наплатанова.