Освен в София, протести тази вечер има и в още 14 града.

С всеки изминал ден протестите във Варна се разрастват. Все повече хората са категорични, че ще бъдат по улиците всяка вечер, докато Борисов не подаде оставка заедно с целия кабинет. Успоредно с това искат да напусне и главният прокурор Иван Гешев.

Протестиращите скандират познатите думи от последните дни: „Оставка”, „Мафия” и „Мутрите вън”. Шествието е съпровождано от много полицаи, но към 19 ч. няма никакви проблеми.

Във всеки един от досегашните дни хората във Варна изразяват несъгласие в протеста да се виждат символи или да се чуват названия на каквито и да било политически организации. Веят се единствено български знамена.

В Благоевград за трета поредна вечер се провеждат протести. Хората се събраха през сградата на Областната управа. Преди това протестът започна пред общината, продължи през целия център, мина през паметника на Гоце Делчев, след което отново се върна в центъра, пред сградата на Областната управа.

По пътя си хората, които шестваха, призоваваха останалите жители на Благоевград, които седяха в заведенията, да дойдат и да ги подкрепят. Протестът продължава час и половина, като заявката е утре там отново да има хора.

В Хасково за втора поредна вечер се провежда протест. Той е организиран от „Да, България”, но според тях той е граждански, въпреки че там присъстват много политици, и от дясно, и от ляво, от опозиционни партии. Протестът се намира пред сградата на община Хасково.

Шествието тръгна от сградата на Областната администрация, а намерението на организаторите е да шестват през града, като преминат през Съдебната палата, след което да се върнат отново в центъра на града.

Хората казват, че са недоволни от сегашното управление. Те искат оставки. Шествието и протестът протичат изключително спокойно. Има засилено полицейско присъствие в центъра на града. 

Снимка: Аз, репортерът

Протест тази вечер се проведе и в Дупница