Протестната вълна срещу властта и главния прокурор не стихва шести пореден ден. Недоволни излизат и днес по улиците и площадите в големите градове.

Хората започнаха да се събират след 17 ч. пред президентството в София. След това те се преместиха пред прозорците на Министерския съвет. Хората отново скандират за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Около 20 ч. протестиращите тръгнаха на шествие из града и обиколиха сградите на институциите в центъра, скандирайки и надувайки свирки.

От бул. „Дондуков” по ул. „Г.С. Раковски” протестното шествие мина покрай храм-паметника „Св. Александър Невски“, където кордон полиция и жандармерия отклони хората, за да не могат да стигнат до сградата на парламента.

От там множеството заобиколи по ул. „Оборище” и блокира движението по бул. „Васил Левски” в района на Софийския университет. След това протестът се насочи към Народното събрание.

Освен в столицата хората изразяват недоволството си и по улиците на Бургас, Благоевград, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Русе, Габрово, Монтана, Плевен, Видин и Ямбол. Българската общност в Берлин, Лондон и Виена също протестира.

За пети пореден ден варненци също излязоха по улиците на града. С всеки изминал ден протестите се разрастват все повече. Хората са категорични, че ще бъдат по улиците всяка вечер, докато кабинетът „Борисов“ не подаде оставка. Искат и оставката на главния прокурор Иван Гешев.

В Благоевград протестните действия се провеждат за трета поредна вечер. Протестът започна пред общината, продължи през целия център, след което се върна отново пред сградата на областната управа.

За втора поредна вечер Хасково излезе на протест. Хората са се събрали пред сградата на общината.