Движението в центъра на София е блокирано от многобройни протестиращи.

Пред сградата на Министерски съвет е разположен полицейски кордон. Протестиращите развяват български знамена. Те освиркват и скандират "Оставка".

Шествието тази вечер тръгна от Орлов мост. Протестиращите обаче не продължиха към НДК, а по ул. „Ген. Йосиф Гурко“.

Крайната им точка беше Министерският съвет.

Снимка: БГНЕС

За кратко се разви инцидент със спортен автомобил, който се опита да премине по бул. „Васил Левски“ и да пресече „Гурко“, но беше посрещнат с недоволство от страна на протестиращите. Напрежението беше овладяно от полицията.

Улиците, през които мина шествието, не бяха затворени за автомобили.

Снимка: БГНЕС

Малко по-късно то стигна до площада пред Президентството, а след това и целият „Триъгълник на властта“ беше блокиран от хиляди протестиращи. Със скандирания и плакати, те настояват за оставката на правителството.

Около 21:00 ч. от хвърлена бомбичка срещу полицейския кордон пострада служител на СДВР, написаха в страницата си във „Фейсбук“ от столичната полиция.

Появиха се коли на жандармерия и полиция, като днес органите на реда са с каски, предпазни шлемове и палки.

Снимка: БГНЕС

По същото време на входа на бившия Партиен дом се покатери човек. Малко след това стана ясно, че това е момиче с фотоапарат, което иска да направи снимки. Не след дълго момичето слезе по същия начин, по който се е качила – с катерене по фасадата. 

Протести имаше и в Бургас. Автомобил на жандармерията за кратко бе блокирал движението по ул. "Лермонтов" - перпендикулярна на ул. "Богориди", за да премине протестното шествие. Засилено е полицейското присъствие пред Общината. Няма данни за ескалиране на напрежението, информира "Фокус"