33-ят ден на демонстрации срещу властта и главния прокурор Иван Гешев премина без напрежение. Протестиращите оставиха книги под прозорците на премиера - по думите им, за да има какво да чете след оставката.

Снимка: Ирена Рашева

Хората за пореден път се събраха в Триъгълника на властта.

Майките от „Системата ни убива“, които вдигнаха палатките от кръстовището пред Софийския университет, издигнаха нова блокада на бул. „Дондуков“. Те са категорични, че ще останат там за постоянно.

Протестиращите от останалите блокирани точки видяха в това знак на добра вола, а не разцепление на протеста. От площада беше отстранен човек, заподозрян, че е провокатор.

Шествието по традиция прекоси столичните улици и стигна до „Орлов мост“.

И тази сутрин София отново осъмна с блокадата на ключовите кръстовища. Барикадите на "Орлов мост" остават, а протестиращите се притесняват, че лагерът може да бъде отново премахнат от полицията.

Снимка: Ирена Рашева

Премиерът Бойко Борисов коментира вчера, че полицията няма насилствено да вдига палатковите лагери в столицата. Протестиращите смятат, че действията на управляващите не водят до диалог и не смятат, че исканията им се чуват от властта.

Снимка: Ирена Рашева

„Ние си представяме нещата като някакъв процес, не като една оставка. Тя е началото. Очакваме програма за следващите години“, заявиха демонстрантите.