Протест пред съда в Пловдив преди делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, които са обвинени в лично укривателство заради убийството на Димитър Малинов. Близките настояват вече няколко месеца обвинението срещу тях да бъде променено и те да бъдат съучастници в убийството на 24-годишния Димитър.

Районният съд в Пловдив отхвърли искането на близнаците Динкови от пловдивското село Цалапица за съкратен процес след признаване на вина и постанови делото срещу тях да върви по общия ред.

А миналият месец Окръжната прокуратура в Пловдив предаде на съд Рангел Бизюрев за смъртта на Димитър Малинов.

Припомняме, че на 20 юли 2023 г. 24-годишният Димитър Малинов е при майка си в Цалапица. Около 23:00 ч. излиза и повече никога не се връща. Тялото му е открито на 27 юли.

Снимка: bTV

Основен заподозрян е Рангел Бизюрев. Той обаче напуска страната след убийството с полет за Германия. Издадена е европейска заповед за ареста му. На 31 юли 2023 г. в Цалапица са задържани братята близнаци – Валентин и Борислав Динкови. Те са заподозрени, че са помогнали на Бизюрев.

Точно осем месеца след убийството на Димитър основният заподозрян се върна в България. Рангел Бизюрев бе екстрадиран у нас от Дания на 20 март.