Недоволството от цената на бензина и стандарта на живота провокира протести в цялата страна. Днес в Перник протестиращите не блокираха АМ „Люлин”. Недоволството им се изрази в автошествие по улиците на града. В социалните мрежи и регионални медии има информация, че има раздор сред неформалните лидери на протеста. Перничани дадоха заявка, че подготвят голяма демонстрация в столицата пред Министерски съвет.

Освен в Перник, демонстрации, а на места и блокади, имаше в Лом, Козлодуй, Варна, Шумен, Добрич, Русе и Смолян.

В Лом протестът блокира движението на основната входно-изходна артерия, в последствие и на международния път Е79.

Автошествие по улиците имаше в Козлодуй и Шумен. Недоволни блокираха  бензиностанция, като зареждаха колите си и плащаха със стотинки. В  Добрич шествието премина през центъра на града.
 
На международния път за Румъния се събраха жители на Каварна, Балчик и Шабла.

Въпреки че кметът на Смолян забрани  автошествие по препоръка на пътното управление и предложи протестът да е пред Родопския драматичен театър, близо 100 коли направиха протестна колона, подкрепени от граждани.

Във  Варна стотина души се събраха пред Общината, затрудниха движението на близкото кръстовище и проведоха шествие до катедралата.

В Русе граждани вървяха пеша до кръговото кръстовище пред полицията, следвани от автомобили и затвориха района със скандиирания за оставка.