Шест месеца след проливните дъждове в Царево все още няма техническа експертиза какво е било състоянието на моста в морския град, който рухна по време на наводнението. Това съобщиха за bTV от прокуратурата.

На 5 септември 2023 г. буря и проливен дъжд наводняват Царево, къмпинги и курортни селища в района. Разрушени са мостове и пътища.

Снимка: btvnovinite.bg

След потопа, на моста на който живота си загубиха четирима души, следите от водното бедствие още личат.

От прокуратурата съобщиха, че предстои да бъде изготвена тройна техническа експертиза какво е било състоянието на моста преди трагичния инцидент.

Съоръжението е връзка между Царево и квартал „Василико“. От общината уверяват, че ремонтът ще приключи до активния летен сезон, въпреки закъснението заради административни процедури и забавено финансиране.

Снимка: btvnovinite.bg

Друга основна връзка, която се изгражда, е от републиканската пътна мрежа – мостът, който свързва Царево с Ахтопол. Там трафикът продължава да минава по временния мост. Новият, който се строи, ще е с 80 метра по-дълъг. Очаква се да е готов до средата на април.

От областното пътно управление заявиха и, че укрепителните дейности на мостовете над река Караагач и село Изгрев вече са приключили.