Даниел Вълчев, който е дългогодишен преподавател по право в Софийския университет, беше министър на образованието при управлението на Тройното коалиция, а в момента е част от Реформаторския блок, всъщност е един от продуцентите на комедийния сериал „Връзки”.

Не мога да седя на едно място и се занимавам с много неща, винаги съм се интересувал от кино, сподели Вълчев в предаването „120 минути”.  Той уточни, че идеята за сериала е на другия продуцент от втория сезон на сериала и негов добър приятел Пейо Николов.

„Работата на един продуцент е специфична. Не зная дали хората знаят, ако някой е чел „Вечер във Византия” Ъруин Шоу, там има няколко описания на продуцентите, но общо взето масовата представа е за дебел човек с пура и неприятно влечение към млади актриси. Всъщност продуцентството в телевизионните продукции и в киното е да развиеш една добра идея”, коментира Вълчев.

На въпроса къде са по-ценни връзките – в киното или в политиката, той отговори, че най-важното е, когато се захванеш с нещо, да го докараш докрай. Българите сме едни големи нереализирани правачи на нещо, допълни политикът.

Той каза още, че се чувства най-добре в ролята си на преподавател в СУ, преподава на студенти вече 25 години.

Вълчев се надява Реформаторският блок да се яви със своя единна кандидатура на предстоящите президентски избори. „Или трябва да сме заедно, или вкупом ще се озовем в историята. Вдъхновени сме от необходимостта”, коментира той.

На въпроса чувал ли е неща за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, която се пази в тайна, той каза: „Г-н Цветанов (Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ) е по чуването, аз какво да чувам”.